Leren van binnenuit nu zelf ervaren.

Leren van binnenuit nu zelf ervaren

Door: Chantal de Haas

Ontdek je innerlijke flow en zelf-lerend vermogen door Applied consciousness sciences

Vanuit innerlijke flow is er rust en openheid en dat maakt dat je vanuit je intuitie (en niet je cognitie) bij kunt dragen aan de groepsflow. De gezamenlijke creatie kracht die dan kan ontstaan kan weer nieuwe benaderingen en inzichten met zich meebrengen waarmee we het onderwijs kunnen verrijken vanuit het perspectief van leren van binnenuit.

Deze workshop neemt je mee op ontdekkingstocht naar je eigen innerlijke flow. Onderweg leer je de signalen herkennen die je lichaam uitzendt over belemmerende gevoelens en gedachten waardoor ze op natuurlijke wijze kunnen oplossen. Hiermee wordt vanzelf de weg verder geopend naar je innerlijke flow en je zelf-lerend vermogen. Hierdoor kan ook je communicatief- en innoverend vermogen verder tot bloei komen.

Applied consciousness sciences (Acs) richt zich o.a. op het activeren van dat deel van onszelf dat niet vanuit gewoontepatronen en projecties reageert. De zogeheten getuige. Vanuit dit perspectief neem je op natuurlijke wijze en dynamisch deel aan het levens- en leerproces zoals zich dit van binnenuit ontvouwt. Onderzoek m.b.t. neuroplasticiteit laat zien dat onze hersenen door deze heroriƫntatie anders afstemmen op de buitenwereld waardoor we meer authentiek kunnen reageren. De manier waarop we leren wordt hierdoor meer persoonlijk en krijgt hierdoor ook meer betekenis en diepgang.
Acs is eenvoudig. Iedereen kan het leren en daarna zelf toepassen. Het vergroot het zelf-lerend vermogen, versterkt zelfstandigheid, reduceert stress, versterkt het waarnemend en onderscheidend vermogen en faciliteert het leggen van verbindingen tussen individuen en groepen.