Stromend onderwijs verzorgt Salon van CHE op maandag 24 november

Gepubliceerd op 18 November 2014 · Categorie: Blogs . Gemaakt door Tim

Op 24 november is Stromend Onderwijs te gast bij de salon van het Center for Human Emergence

Verbinding en inspiratie als kern van leerprocessen

o.l.v. Hans Kunneman, Petra Speelman, Geesje Stroo, Titia Bloemhof,
Femke Sipkes, Peter Luijten, Josephine van den Boogaard en Jacqueline Mulders

Maandag 24 november 2014 van 19.00 – 21.30 uur

Locatie: Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche!!

‘Waar iemand geraakt wordt, verandert het leerproces. Voor integrale leerprocessen is geraakt zijn een voorwaarde.’

Vanuit dit uitgangspunt houden wij ons bezig met de volgende vragen:
• Intuïtie en creativiteit vormen het onderliggend fundament van het rationele bewustzijn. Hoe kun je deze diepere lagen in het onderwijs een plek geven?
• Hoe kun je de onderlinge verbondenheid in de klas versterken en daarmee het leerproces effectiever maken?
• Hoe kun je zorgen dat mensen elkaar in hun wijsheidslaag willen en kunnen raken?

Deze avond nodigen we je uit om een aantal ervaringen op te doen met werkvormen uit onze praktijk die gericht zijn op het afstemmen van het denken, het voelen en de intuïtie. We zullen steeds samen reflecteren op deze ervaringen en wat ze voor jou en het collectief betekenen.

Tot slot buigen wij ons samen over de vraag:
Wat kunnen we als CHE/SOC doen waardoor het bewustzijn (in het onderwijs) gevoed wordt dat denken voelen en de wijsheidslaag van belang zijn voor de toekomst?

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze salon.

Aanmelden
Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdag 21 november 2014 voor 12.00 uur) op via salons@humanemergence.nl. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-10933446.

Samen eten
Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Bijdrage
We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij € 5,–.